Segítsd adományoddal
a menstruációs szegénység
csökkentését

Én is segíteni szeretnék

Adománygyűjtés

Magyarországon még mindig tabu témának számít a menstruációs szegénység, pedig a női lakosság nagy százaléka küzd ezzel a problémával. Az Európai Unióban jelenleg Magyarországon terheli a legmagasabb áfakulcs a menstruációs termékeket. Becslések szerint hazánkban minden negyedik (!) nő számára problémát jelent a menstruációs higiéniai eszközök megvásárlása.

Mit jelent a menstruációs szegénység?

Menstruációs szegénységről akkor beszélünk, ha a nőknek anyagilag megterhelő beszerezni a menstruációs kellékeket (tampon, betét), ezért kényszermegoldásokat keresnek helyettük.

Meglepő módon nem csak a hajléktalanok, a mélyszegénységben élők, de gyakran az iskoláskorú lányok is küzdenek ezzel a problémával. Mivel sok családban maga a menstruáció is tabutémának számít, az ehhez szükséges termékek szerzése pedig a fiatal lányok számára nem csak anyagi, hanem pszichés terhet is jelent.

A Dorogi Futókör Sportegyesület #nesszeszerneked elnevezésű karácsonyi kampányával szeretne minden 7-8. osztályos dorogi általános iskolás lány számára decemberben egy intim higiéniás termékekből álló nesszeszert ajándékozni - hogy a menstruáció természetes dolog legyen.

Ha szeretnéd te is támogatni a kezdeményezésünket, csatlakozz akciónkhoz!

csomag

Hogyan adományozz?

Keress egy szuper nesszeszert

Mindenkinek van otthon olyan nesszeszere, amit nem használ. Olyat keress, amelyet te is szívesen elfogadnál ajándékba.

Ne legyen:
 • szakadt,
 • törött cipzáras,
 • koszos.

Tedd bele a javasolt termékeket

A Gyakori kérdések szekcióban találod azoknak a termékeknek a listáját, amelyeket a nesszeszerbe várunk.

Kérjük, hogy minden bontatlan, teljesen új termék legyen, hiszen ezek a higiéniai eszközök nem többször használatosak!

Hozd el a gyűjtőpontunkra

A Dorogi Futókör Sportegyesület heti futóedzésein edzőink és önkénteseink szeretettel várják az általad elkészített nesszeszereket.

Ha egyik időpont sem jó, keress minket a dorogi.futokor@gmail.com e-mail címen!

Ennyi időd van még adományozni

00 Nap
00 Óra
00 Perc
00 Másodperc

Kik kapják meg az adományt?

A Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola három tagintézményében jelenleg mintegy 150 fő 7-8. osztályos lány tanuló van. Az ő karácsonyukat szeretnénk stresszmentesebbé és örömtelibbé tenni az általunk összegyűjtött intim higiéniai termékeket tartalmazó nesszeszerekkel.

Mi a célszám?

A célunk a 150 darab csomag összegyűjtése, de ha valaki a nesszereken kívül szeretne csak egészségügyi betétet, tisztasági betétet vagy egyéb higiéniai termékeket felajánlani, azt is szívesen vesszük, hiszen a menstruáció hónapról-hónapra jelen van a nők, lányok életében, a rászorulóknak így folyamatos segítséget tudnánk adni az iskolák közreműködésével.

Miért ez a korosztály?

Mert úgy gondoljuk a sport mindenkié. A lányok gyakran nem vesznek részt a testnevelés órákon a menstruáció ideje alatt, mivel gondot okoz számukra a megfelelő higiénia. Fontosnak tartjuk, hogy ebben az időszakban is tudjanak sportolni, hiszen ez is az egészséges élet része.

terv

Átvételi hely és időpontok

ajandek

A Dorogi Futókör Sportegyesület futóedzői minden héten egyszer 18:00 órától ingyenes futóedzést tartanak a Zöld Kör Rekortán Futópályán.

Ez idő alatt tudjuk fogadni a felajánlásokat.

Helyszín:

Zöld Kör Rekortán Futópálya (Dorog, Otthon tér 1. 2510)

Időpontok:

 • 2022. november 9. szerda 18:00 óra
 • 2022. november 17. csütörtök 18:00 óra
 • 2022. november 23. szerda 18:00 óra
 • 2022. december 1. csütörtök 18:00 óra

Aki lemaradt, szeretettel várjuk 8. Jótékonysági Mikulásfutásunkon 2022. december 4-én, vasárnap 10 órától a Zöld Kör Rekortán Futópályára. Ekkor szintén leadhatók a csomagok.

Gyakori kérdések

MIT TEHETEK A NESSZESZERBE?
A nesszeszerekbe az alábbi termékeket szeretnénk kérni, mindenből egy darabot. Hogy milyen márkájút, teljesen rád bízzuk.

 • 20 db-os egészségügyi betét,
 • 20 db-os tisztasági betét,
 • 1 csomag nedves törlőkendő,
 • 1 tubus kézfertőtlenítő,
 • 1 tubus kézkrém,
 • 1 szájfény,
 • 1 golyós dezodor,
 • 1 kedves, személyre szóló üzenet - tőled.

MIÉRT CSAK AZT TEHETEM BELE, AMIT TI LEÍRTATOK?
Erre azért van szükség, hogy mindenki ugyanazt kapja és ne legyenek kirívó különbségek a csomagok között.

MEDDIG ADHATÓK LE A CSOMAGOK?
2022. december 4-ig várjuk a csomagokat, utána az önkénteseink még átnézik a nesszeszereket és az iskolákba is el kell juttatnunk a téli szünet előtt. Ha a fenti megadott időpontok egyike sem megfelelő számodra, keress bennünket a dorogi.futokor@gmail.com e-mail címen vagy a +36703728834-as telefonszámon.

"Minden alkalommal, amikor önzetlenül adunk,
számunkra is tágasabbá válik a világ"

Hozleiter Fanny

Szervezők

A Dorogi Futókör Sportegyesület megalakulásakor nem csak a futás népszerűsítését tűzte ki célul, hanem a társadalmi felelősségvállalást és a helyi közösségépítést is. Ennek érdekében hetente ingyenes futóedzéseket szervezünk, amelyen futóedzőink szakszerű segítséget adnak a kezdő és haladó futóknak egyaránt.

Több pályázaton is részt vettünk, amelyek segítésével több száz embert mozgattunk meg Dorogon és környékén és mutattuk meg az egészséges táplálkozás - mozgás egyensúlyát.

Idén először 24 Órás Jótékonysági Futást szerveztünk, amelynek teljes bevételét (több, mint 1.000.000 Ft-ot) Major Zsombor Guillain-Barrè szindrómás kisfiú megsegítésére ajánlottuk fel.

Decemberben pedig immár 8. alkalommal rendezzük meg Jótékonysági Mikulásfutásunkat a Zöld Kör Rekortán Futópályán. A korábbi években az összegyűjtött cipősdoboznyi ajándékokkal és a tartós élelmiszercsomagokkal helyi és környékbeli családokat támogattunk a Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a Dorog és Térsége Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat segítségével.

Támogasd Te is kezdeményezésünket és segíts nekünk csökkenteni a menstruációs szegénységet térségünkben!

logo

Támogatók

Vincze Nyomda

Köszönjük a támogatást:


 • Bocsi Enikő
 • Nemes Katalin
 • Nobik Éva
 • Peer Krisztina
 • Sándor Szilvia
 • Szentgyörgyi Flóra
 • Spori Print Vincze Nyomda

Aki lemaradt, szeretettel várjuk 8. Jótékonysági Mikulásfutásunkon 2022. december 4-én, vasárnap 10 órától a Zöld Kör Rekortán Futópályára. Ekkor szintén leadhatók a csomagok.